sorompo_torokszentmiklosi_1n

Az agrártárca intézményei a FLORA Konzorciumot kérték fel

A kazah tanulmányok elkészítése kapcsán a sajtóban megjelent hírekre a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. elnökeként Horváth László, tiszteletbeli kazah konzul a következőket tartja fontosnak kiemelni: Az agrártárca intézményei a FLORA Konzorciumot kérték fel a tanulmányok elkészítésére.

A FLORA Konzorciumot öt magyar kutató intézmény illetve vállalat hozta létre 2012-ben. A FLORA Konzorcium tagjai: a konzorciumvezető Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt., Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, a Martonvásári Bázismag Vetőmagszaporító, Termeltető és Forgalmazó Kft., a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft., a Debreceni Egyetem ATK Karcagi Kutató Intézet. A konzorcium tanácsadója az Agrárgazdasági Kutató Intézet.

A Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt., mint konzorciumvezető jogosult a FLORA Konzorciumhoz érkező felkérések, ellenjegyzésére, aláírására.

A konzorcium célja a kazah-magyar mezőgazdasági stratégiai partnerség ügyének elősegítése, jelenleg kihasználatlan kazah földterületek termelésbe való bevonása, a Kazah Köztársaság mezőgazdasági termelésének korszerűsítése. A konzorcium elsődleges célja a magyar agrárszaktudásra alapozott zöldmezős beruházások és ennek az infrastrukturális hátterének a kialakítása, valamint kereskedelmi célú növénytermesztés és takarmánybázis kialakítása. Ezzel párhuzamosan a konzorcium a magyar vetőmag kazahsztáni piacteremtésében és a kazah agrárszakemberek képzésében is kiemelt szerepet vállal.

“A juhtenyésztés lehetőségei Kazahsztánban” című tanulmányt a FLORA Konzorcium tagjaként a Karcagi Kutató Intézet készítette, annak tartalmáért a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt.-t semmilyen felelősség nem terheli.
A sajnálatos eseményekért elnézést kérünk, a FLORA Konzorcium nevében intézkedünk a jelzett tanulmány hibáinak kijavításáért.

Törökszentmiklós, 2016. február 9.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *