APDSC DIGITAL CAMERA

Új időszámítás a harsányi oktatásban

Jeles esemény helyszíne volt a harsányi iskola tornaterme 2011. október 7-én. Az óvoda 25 éve nyitotta meg kapuit, s az általános iskola Munkácsy utcai épületében is 25 éve kezdődött meg az oktatás.

A jubileumi rendezvény keretein belül ünnepelhettük a bővített, felújított és akadálymentesített intézmény átadását is.

A műsort a Hunyadi Majorett tánca után Szabó Gergely, Harsány Község polgármestere nyitotta meg. Ezután Tállai András államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte a jelenlévőket. Majd Bihari Lajosné alpolgármester asszony vehette át településünk közoktatásáért, kulturális tevékenységéért végzett munkája elismeréseképpen a „Harsány Községért” kitüntető emlékérmet. Ünnepi beszédében visszaemlékezett az eltelt 25 év kiemelkedő eseményeire.

A rendezvényt színesítette az óvodások hagyományőrző műsora, volt óvodásaink zenés és prózai visszaemlékezése. Kis diákjaink és volt tanítványaink szavalata mellett zeneiskolásaink produkciója is szerepelt a megemlékezésben. A majorettek Radetzky-indulóra bemutatott tánca után Takácsné Oczela Csilla igazgató asszony beszéde zárta programunkat. Az intézményben tett séta alkalmával a vendégek megtekinthették a beruházást és az iskola aulájában a 25 év történetéből rendezett kiállítást.

Harsány Község Önkormányzata fenntartásában lévő Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvodában 2011. év nyarán három projekt eredményeként jött létre több mint 56 millió forintos fejlesztés.

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *