644_oktatas02

A KLIK az állam egyik legnagyobb pénznyelője

Bősz Anett: A KLIK az állam egyik legnagyobb pénznyelője (reagálás Palkovics László államtitkár mai nyilatkozatára

Egyetlen megoldás születhet a KLIK finanszírozási problémáira, ez pedig nem más, mint a KLIK megszüntetése. Az állami költségvetés kárára nem lehet további milliárdokkal tömködni egy olyan állami pénznyelőt, melynek adóssága a 444.hu számításai szerint óránként 1,2 millió forinttal nő. Hanesz József, a KLIK elnöke az RTL Klub Házon kívül című műsorában beismerte, hogy a béreken kívül lényegében senkinek nem fizettek az elmúlt időszakban.

A KLIK és az általa érvényre juttatott centralizációs állami politika csődöt mondott szakmailag és gazdaságilag is. Fel kell számolni a központosítást visszaállítva ezzel az alsóbb szinteken érvényesíthető irányítási autonómiát.Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke ennek érdekében már törvénymódosító javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

A Liberálisok szerint  a társadalmi szakadékok kezelésének nem az erőszakos központosítás és az intézményi autonómia megvonása az eszköze. Ez az eszköz egyszer és mindenkorra megbukott. Ideje, hogy ezt Orbán Viktor és a kormánypártok is belássák és az újbóli pénzpumpálás helyett azonnali hatállyal megszüntessék a KLIK-et.

Bősz Anett, ügyvivő

Kiadó: Magyar Liberális Párt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *