lead_520w

Női kosárlabda Magyar Kupa – Szoros csata várható Miskolcon

Szerdától péntekig a miskolci Generali Arénában rendezik meg a női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjét, a résztvevő csapatok bajnoki szereplését figyelembe véve szinte lehetetlen megjósolni a végső győztest.

A címvédő és a bajnokságban listavezető, az Euroligában a csoportkörben kiesett UNIQA Sopronra már a szerdai negyeddöntőben nehéz feladat vár, ugyanis azzal a PEAC-Péccsel találkozik, amely a bajnokságban egyedüliként tudta legyőzni hazai pályán. A pécsiek az előző kiírásban a nyolc között búcsúztak.

A tavalyi kupadöntőben ezüstérmes DVTK hazai környezetben szeretne egy szinttel feljebb lépni, Maikel López vezetőedző tanítványainak ehhez először a Zalaegerszeget kell legyőzniük.

A Győr egy évvel ezelőtt házigazdaként a negyedik helyen zárt, Völgyi Péter irányításával a gárda folyamatosan fejlődik, ennek köszönhetően 12 győzelemmel és négy vereséggel a második helyen áll a bajnokságban. A győriek a Szekszárd együttesével találkoznak a nyolc között.

A tavalyi kupakiírásban a bronzérmet szerezte meg a PINKK-Pécsi 424, amely a későbbi győztes Soprontól kapott ki az elődöntőben. A pécsiek, akárcsak egy évvel előtt, ezúttal is a Cegléddel csapnak majd össze a negyeddöntőben. (MTI)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *